Overtuigende cijfers voor Streetwise aanpak in Parkstad

Parkstad wordt met de Streetwise aanpak een echte ondernemersregio. Er komen nieuwe concepten bij die de kwaliteit van winkelgebieden versterken, leegstaande panden worden structureel ingevuld en er is een betere concentratie van het winkelaanbod. Uit de meest recente resultaten blijkt dat de begeleiding van Streetwise in 2017 goed was voor 28 nieuwe ondernemers in Parkstad, die zo´n 1,7 miljoen euro investeerden in zo´n 5.000 zorgvuldig ingevulde vierkante meters winkelruimte.

... Lees meer

Feestelijk startsein Bóches Bei-ee tijdens Zommertref

Bocholtz heeft een nieuwe ondernemersvereniging: Bóches Bei-ee. Tijdens de jaarlijkse Zommertref gaf burgemeester Richard de Boer de aftrap voor de nieuwe vereniging. Hij sprak van een momentum, een omslag in de ontwikkeling van Bocholtz.

... Lees meer

'Wij laten mensen het retailgebied door een andere bril zien'

Winkelleegstand komt in vele binnensteden voor, zo ook in de Parkstadregio in Limburg. Stichting Streetwise probeert daar al een aantal jaar verandering in te brengen. Succesvol. Welke lessen hebben zij voor de sector?
Foto: Pascal Moors/Nose for Photography

... Lees meer

Weer leven in het hart van Sittard

Leegstand: bron van ergernis en zorg in stad en dorp. Na de crisis is lijdzaam toegekeken hoe het leven uit Sittard en Geleen leek te trekken. Maar de ommekeer lijkt op komst. "We hebben weer ondernemers."
Foto's: Johannes Timmermans.

... Lees meer

Opening Fresco Pasta Bar

In november 2015 kwamen ondernemers Alex en Asnath voor het eerst bij ons op gesprek. Na een voortraject waarin we meerdere locaties hebben overwogen, de financiering en huurvoorwaarden rond kwamen met medewerking van de pandeigenaar, de horecavergunning werd verleend en hard gewerkt werd aan de verbouwing, opent vandaag Fresco Pasta Bar aan Pancratiusstraat 6 in Heerlen.

Grootste La Cubanita van Nederland straks in Parkstad

De nieuwste en tot nu toe grootste vestiging van het bekende tapasconcept ligt straks in Zuid-Limburg. Het gaat om een pand van 860 vierkante meter in het centrum van Heerlen.

... Lees meer

Brunssum Nu Stadsjournaal

In de vierde aflevering van Brunssum Nu onder andere aandacht voor de aanpak van het kernwinkelgebied van Brunssum. Aan het woord zijn wethouder Carolus de Rijck, Sjaak Vinken van Stichting Streetwise en diverse centrumondernemers.

... Lees meer

Regionale aanpak winkelleegstand levert 31 nieuwe winkels en horecazaken op

In de Zuid-Limburgse Parkstadregio hebben in ruim een jaar 31 (startende) ondernemers hun bedrijf gevestigd. Door regionale afstemming van het retailbeleid met Streetwise als instrument, zijn de randvoorwaarden voor nieuw ondernemerschap sterk verbeterd en dat werpt zichtbaar zijn vruchten af.

... Lees meer

Van winkelketens naar eigenzinnige speciaalzaken

De leegstand baart zorgen, vooral bij vastgoedbeleggers, maar daar staat de komst van zes nieuwe horecaformules en speciaalzaken tegenover. Trendwatchers verwachten dat middelgrote provinciesteden als Heerlen en Sittard langzaam weer iets van een eigen smoel zullen krijgen.
Bron: De Limburger

... Lees meer

Streetwise haalde 9 nieuwe ondernemers naar centrum van Sittard

In een tijd dat de ene na de andere landelijke winkelketen omvalt dan wel op kiepen staat gloort er hoop aan het winkeliersfront.

... Lees meer

Leegstand 'Streetwise' aangepakt

Kerkrade bouwt niet alleen een nieuw centrum maar revitaliseert tevens het hart van de stad. Daarvoor hanteert het bestuur een zogenaamde Stimuleringsregeling Kerkrade-Centrum en werd er begin van het jaar een overeenkomst met de Stichting Streetwise gesloten. Dit alles om het hart van de stad van nieuwe impulsen te voorzien.
Bron: iKirchroa Magazine

... Lees meer

BNR Zakendoen

Is Limburg een krimpregio, of juist een van de meest bloeiende gebieden van Nederland? Over de economische groeikansen van Limburg praten we met Leonie Kuepers van stichting Streetwise, Atzo Nicolaï, directeur van DSM Nederland en Ralf Krewinkel, burgemeester van Heerlen.

... Lees meer

Aandeel in elkaar

Samen ondernemen: lokale professionals slaan de handen ineen om starters en nieuwe winkelconcepten te helpen hun droom te realiseren in Sittard.

... Lees meer

Acht nieuwe ondernemers in hartje Sittard

"Vind minstens vijf ondernemers voor leegstaande winkelpanden in hartje Sittard." Zo luidde de opdracht van de gemeente aan de Stichting Streetwise een jaar geleden. Het werden er uiteindelijk acht en er zit nog meer in de pijplijn. "Winkelen in Sittard wordt steeds leuker."

... Lees meer

'Begin nu een zaak'

Streetwise heeft zestig leegstaande winkelpanden in hartje Heerlen gevuld. Het duo put hoop uit het gegeven dat 'millennials' juist niet zweren bij webshops.

... Lees meer

Kansen pakken in binnenstad

De Heerlense binnenstad mag dan zuchten onder leegstand, er zijn ook ondernemers die juist nu uitbreiden. David Westra en Aly Wilpstra openen een tweede zaak in de Saroleastraat, webshopbaas Carlo van Gool zijn eerste winkel. En vishandel Bosten breidt uit.

... Lees meer

'Europa' leert van Streetwise

Vertegenwoordigers uit negen partnersteden in het Europese City Center Doctor-project zijn deze week te gast in Heerlen. Zij worden onder meer voorgelicht over Streetwise.

... Lees meer

Opening schoonheidssalon in Kerkrade-centrum

Op zaterdag 21 mei jongstleden opende wethouder Jo Schlangen de nieuwe schoonheidssalon Pure Health & Beauty aan de Hoofdstraat 10J in het centrum van Kerkrade.

... Lees meer

'Voor dit soort zaakjes komen mensen naar de stad'

'Snel minder lege winkelpanden', zo luidde de kop boven een artikel in de Stadskrant van afgelopen najaar. Met het omvallen van grote winkelketens geen gemakkelijke opgave.

... Lees meer

Jij en je zaak Landgraaf

Een divers en compact winkelgebied voor ondernemers, bewoners en bezoekers is van vitaal belang voor elke gemeente. Daarom werken gemeente Landgraaf en stichting Streetwise samen om de winkelgebieden binnen Landgraaf nog sterker te maken.

... Lees meer

Jij en je zaak Maasgouw

Een divers en compact winkelgebied voor ondernemers, bewoners en bezoekers is van vitaal belang voor elke gemeente. Daarom werken gemeente Maasgouw en stichting Streetwise samen om het winkelgebied van Maasbracht nog sterker te maken.

... Lees meer

Omroep 3ML

In Maasbracht is men gestart met het aanpakken van de nu nog beperkte winkelleegstand. Er is een samenwerkingsverband opgericht, bestaande uit: de gemeente, ondernemers en vastgoedeigenaren. Als intermediair heeft de gemeente gekozen voor Streetwise, dat het geheel gaat inventariseren, coördineren en begeleiden.

... Lees meer

Een extra stap voor Parkstad

Leegstand. Probleem of juist kans voor nieuw ondernemerschap? Binnen de regio Parkstad werken we met tal van partijen samen om (startende) ondernemers te faciliteren en te stimuleren. 'Iedereen zet een stap extra om een plan te laten slagen.'

... Lees meer

Jij en je zaak 7 maart in Sittard

Winkelgebieden veranderen in rap tempo. Een traditionele winkel- of horecaformule is niet meer voldoende voor de huidige consument, die vermaakt en verrast wil worden. Vernieuwende concepten en ondernemers krijgen in Sittard alle ruimte!

... Lees meer

Wens: nieuw bloed in Bocholtz

Niet alleen grote steden kampen met winkelleegstand. Ook dorpen hebben te maken met dit fenomeen. Streetwise gaat aan het werk in Bocholtz.

... Lees meer

Jij en je zaak 1 maart in Brunssum

Een divers en compact winkelgebied voor ondernemers, bewoners en bezoekers is van vitaal belang voor elke gemeente. Daarom gaan gemeente Brunssum en stichting Streetwise de samenwerking aan om het Ei, het winkelhart van Brunssum, nog aantrekkelijker te maken.

... Lees meer

Maasgouw neemt winkelgebied Maasbracht onderd de loep

Hoe houden we het winkelgebied in Maasbracht toekomstbestendig? Met die vraag gaan ondernemers, inwoners, pandeigenaren en de gemeente, onder begeleiding van Streetwise, samen aan de slag.

... Lees meer

Maasgouw neemt Streetwise Landgraaf in arm om winkelgebied Maasbracht te versterken

Maasgouw neemt winkelgebied Maasbracht onder de loep en heeft daarbij de hulp ingeroepen van stichting Streetwise uit Landgraaf. Streetwise is ook actief in Sittard en Brunssum.

... Lees meer

'Winkelcentra zijn niet kansloos tegen de opmars van internet'

Met de faillissementen van V&D en Macintosh lijkt de strijd tegen de winkelleegstand een hopeloze. Wie moeten de vele gaten in de winkelcentra opvullen nu zelfs de sterke ketens omvallen?

... Lees meer

'Bezoekers willen geen ketens'

Stichting Streetwise pakt in opdracht van de gemeente de leegstand aan en helpt startende ondernemers in het zadel. Zo ook in het centrum van Sittard.

... Lees meer

Straataanpak in Magazine Midsize NL

Op 11 februari werd tijdens de Trendbijeenkomst Midsize NL tevens het gelijknamige magazine gepresenteerd over de toekomst van middelgrote steden. Hierin werd ondermeer aandacht besteed aan de straataanpak van Streetwise. Lees hier het magazine.

... Lees meer

Streetwise spreker bij Midsize NL van Platform31

Op 11 februari is Streetwise aanwezig als spreker op de Trendbijeenkomst Midsize NL, georganiseerd door Platform31 in samenwerking met o.a. Ruimtevolk. Naast een aantal inleidende presentaties over dit thema worden Zeist en Heerlen als 'best practices' uitgelicht.

... Lees meer

"Wij helpen Brunssum aan een bruisend winkelhart"

Als het aan Leonie Kuepers en Sjaak Vinken van Streetwise ligt, worden de panden in het Ei - het winkelhart van Brunssum - binnenkort gevuld met nieuwe winkel- en horecazaken.

... Lees meer

Stichting Streetwise en gemeente Kerkrade ondertekenen overeenkomst

Op dinsdag 12 januari jl. ondertekenden Sjaak Vinken en Leonie Kuepers van Stichting Streetwise en Dion Schneider, wethouder Economische Zaken van de gemeente Kerkrade, een overeenkomst voor de invulling van leegstaande winkelpanden in Kerkrade-Centrum.

... Lees meer

Pilot voor straataanpak leegstaande winkelpanden

In heel Parkstad kennen we het probleem van leegstaande winkelpanden. Reden om dit probleem op te lossen in regionaal verband. Ook Landgraaf wordt geconfronteerd met leegstaande winkelpanden in zowel de aanloopgebieden als in de winkelcentra.

... Lees meer

Jij en je zaak | Financieringen

De nieuwe winkels in onze regio komen niet uit de lucht vallen. De voorbereiding die hieraan vooraf gaat is vaak lang en vol hindernissen. Om de (startende) ondernemer in dit voortraject te ontzorgen en de slagingskans te vergroten heeft stichting Streetwise een netwerk opgebouwd van partijen waar intensief mee wordt samengewerkt.

... Lees meer

BNR Nieuwsradio

De stad is in trek en groeit als kool. Hoe pik je daar als ondernemer je graantje van mee? Mensen trekken weg van het platteland en de stad wordt steeds drukker en groter. Waar liggen de kansen voor ondernemers in deze gigantische steden, waar de ruimte schaars is?

... Lees meer

Omroep Brabant

Het komt steeds vaker voor: leegstaande winkels in het centrum van een stad of dorp. Een groot probleem, waar kennelijk geen oplossing voor is. Streetwise uit Heerlen denkt een aanpak gevonden te hebben. In hun eigen stad hadden ze er in ieder geval succes mee. Pas geleden namen ze een kijkje in Boxtel.

... Lees meer

Frisse blik op winkelcentra

Op woensdag 4 november is de bijeenkomst ‘Frisse blik op winkelcentra‘ gehouden in De Gruyterfabriek in ‘s Hertogenbosch over het leegstandsprobleem in winkelgebieden.

... Lees meer

Streetwise op Startersdag Limburg

Op zaterdag 7 november vindt de Startersdag Limburg plaats in het Van der Valk Hotel in Heerlen. Startende ondernemers die meer willen weten over ondernemen in winkelgebieden kunnen terecht bij onze stand op de informatiemarkt. Aanmelden? Ga naar http://www.startersdaglimburg.nl/

International Week Zuyd Hogeschool

Streetwise is nauw betrokken bij de voorbereiding en invulling van de International Week van Zuyd Hogeschool. Binnen het thema winkelleegstand trekken de studenten uit verschillende delen van Europa het centrum van Heerlen in.

... Lees meer

Snel minder lege winkelpanden

In hartje Sittard staan te veel winkelpanden leeg. Maar dat gaat veranderen, zo beloven Leonie Kuepers en Sjaak Vinken van Streetwise.

... Lees meer

Streetwise richt zich nu ook op dure locaties

Streetwise, het duo dat tientallen lege winkelpanden in Heerlense aanloopstraten van nieuwe ondernemers voorzag, is nu ook voor dure 'A1-locaties' in het winkelhart actief.

... Lees meer

Cultura Nova TV

Voor Cultura Nova TV sprak Heerlen Mijn Stad met allerlei mensen die veel betekenen voor Heerlen. Onder meer gesprekken met kroegeigenaar Frits Pelt, de architect van het Maankwartier en Streetwise.

... Lees meer

Eerste invulling in Corio Center Heerlen

Na een voortraject van enkele maanden kunnen we bekendmaken dat het Corio Center in Heerlen binnenkort een nieuwe winkel rijker is. Na zorgvuldige afweging van de vestigingslocatie en het oplossen van het financieringsvraagstuk heeft het vaststellen van de huurvoorwaarden nog enige voeten in de aarde gehad.

... Lees meer

Campagnevideo op digitaal buitenscherm

Vanaf 1 september start de campagne 'Goed voorbereid ondernemen in winkelgebieden'. De campagne zal op meerdere plekken in de winkelgebieden binnen het werkgebied van Streetwise zichtbaar worden. De Heerlense campagne wordt onder andere als video naar buiten gebracht op digitale buitenscherm van Berden Mode en Wonen in Heerlen-centrum.

... Lees meer

Goed voorbereid ondernemen in winkelgebieden

Vanaf 1 september gaat de campagne 'Goed voorbereid ondernemen in winkelgebieden' van start in de regio's waar Streetwise haar aanpak actief inzet voor meer dynamiek en minder winkelleegstand. De aftrap van de campagne zal plaatsvinden in Parkstad en in Sittard.

... Lees meer

Jij en je zaak - tweede editie

SCHUNCK* en Streetwise organiseren voor de tweede keer dé ondernemersmeeting van Parkstad voor startende en ervaren ondernemers om kennis en ervaring uit te wisselen, nieuwe contacten te leggen en het netwerk rondom je huidige of toekomstige eigen zaak te versterken.

... Lees meer

Jij en je zaak - eerste editie

SCHUNCK* en Streetwise organiseren dé ondernemersmeeting van Parkstad voor startende en ervaren ondernemers om kennis en ervaring uit te wisselen, nieuwe contacten te leggen en het netwerk rondom je huidige of toekomstige eigen zaak te versterken.

... Lees meer

Streetwise pakt centrum aan

Stichting Streetwise gaat het centrum van Sittard compacter maken. Verder gaat Streetwise lege winkelpanden invullen. Op dit gebied maakte Streetwise al naam in Heerlen. Dit gebeurt in opdracht van het college van B en W.

... Lees meer

Ondernemers bijgespijkerd

De Parkstadbrede aanpak van winkelleegstand begint 29 juni met een bijeenkomst voor ondernemers, onder de noemer 'Jij en je zaak'.

... Lees meer

't Stroomt weer

Winkelpanden die een nieuwe bestemming krijgen. Straten waar het ondernemerschap weer stroomt. Streetwise zorgt voor ruimte.

... Lees meer

Oude Veneziana weer bezet

Goed nieuws voor de Oranje Nassaustraat in Heerlen: het leegstaande pand van La Veneziana wordt weer in gebruik genomen. Een ervaren ondernemer begint er half juli een Italiaans familierestaurant, Ciao Mimi.

... Lees meer

Streetwise: 'Pop-ups zijn verborgen leegstand en daar mis je kansen mee'

Sjaak Vinken en Leonie Kuepers geloven niet in pop-up stores, maar des te meer in duurzame economische structuurversterking van winkelgebieden.

... Lees meer

Aanpak leegstand Parkstad

Stadsregio Parkstad heeft een raamovereenkomst gesloten met stichting Streetwise voor het invullen van lege winkelpanden. Heerlen, Brunssum, Kerkrade, Landgraaf en Simpelveld hebben al aangegeven dat ze Streetwise opdracht geven aan de slag te gaan met een aantal panden en straten.

... Lees meer

BNR Nieuwsradio

Het aantal lege winkels in de steden is vorig jaar weer toegenomen - op 1 januari stond maar liefst 7,5 procent van het totale Nederlandse winkelbestand leeg -- tegen 6,9 procent een jaar eerder. Maar stichting Streetwise heeft hier een oplossing voor. Na een start in Zuid Limburg zijn ze nu klaar om hun concept landelijk uit te rollen.

... Lees meer

Nieuw ondernemerschap nodig

Winkelleegstand heeft niets te maken met vergrijzing en krimp, stellen Sjaak Vinken en Leonie Kuepers van Streetwise. Leegstand is ook niet alleen te wijten aan minder loop in centrumstraten en veranderd koopgedrag.

... Lees meer

Op ieder pandje past...

Bureau Streetwise, dat de afgelopen twee jaar naam maakte met het terugdringen van de winkelleegstand in Heerlen, gaat zijn activiteiten uitrollen over andere gemeenten in Parkstad. Te beginnen met Landgraaf. Sittard-Geleen lonkt. Sjaak Vinken: "Pandeigenaren en beleggers vormen het probleem niet. Eerder de makelaars."

... Lees meer

De Nieuws BV

Is Kerkrade nog wel aantrekkelijk genoeg om te wonen, te winkelen en te werken? Verslaggever Jan Peels onderzoekt het deze week. Hij bezocht een winkelstraat met veel leegstand en waar nog maar één winkel open is. Hoe krijg je als vastgoedbeheerder de winkels weer verhuurd?

... Lees meer

Business 3.0

Streetwise biedt de meest effectieve en structurele oplossingen voor leegstand en problemen omtrent leefbaarheid door als noodzakelijke schakel te fungeren tussen bewoners, ondernemers, (semi-)overheden en marktpartijen. De werkwijze is bewust in Heerlen ontwikkeld vanwege de uitdagingen die deze stad kent. Streetwise werkt o.m. samen met Wonen Limburg.

... Lees meer

Leegstand Oranje Nassaustraat fors minder

De winkelleegstand in de Oranje Nassaustraat in hartje Heerlen is sinds vorig jaar met 20 procent gedaald. Stichting Streetwise - dat al veel succes heeft geboekt in de strijd tegen winkelleegstand in Heerlen - zocht en vond nieuwe ondernemers voor de panden.

... Lees meer

Heerlen niet langer stad met meeste leegstand

Heerlen is niet langer de stad met de meeste winkelleegstand. Met een leegstandspercentage van 5 tot 10 procent in het eerste kwartaal staat de stad in hetzelfde rijtje als Maastricht.

... Lees meer

Rups wordt prachtige vlinder

De Willemstraat in Heerlen is weer een straat om trots op te zijn. Met een straatfeest proberen ze het imago van drugs- en hoerenstraat van zich af te schudden.

... Lees meer

Beleggers buigen nu ook mee

Het succes van Streetwise bij de aanpak van winkelleegstand is ook buiten Heerlen opgevallen. Zelfs grote beleggers worden toeschietelijker.

... Lees meer

De oplossing voor leegstand

Heerlen-centrum telt twintig nieuwe winkels. Zes gingen vorig jaar open, de rest dit jaar. Ze zijn allemaal gestart in panden die daarvoor leegstonden, in een geval al tien jaar. Dat zegt de Stichting Streetwise.

... Lees meer

Niets mooiers dan eigen baas

Er zijn mensen genoeg die in een leegstaand pand in Heerlen willen beginnen, stelt Stichting Streetwise, ze moeten alleen goed geholpen worden. Mede dankzij Streetwise staat de teller van nieuwe winkels in tot voor kort leegstaande panden binnenkort op twintig. Drie starters vertellen hoe dat ging.

... Lees meer

Streetwise aanpak leegstand geeft positieve flow

Het begon als een burgerinitiatief van Sjaak Vinken: de totaal onconventionele manier om de leegstand en verloedering van enkele Heerlense winkelstraten aan te pakken. Na jaren van ploeteren met vallen en opstaan is het hem gelukt. Samen met Leonie Kuepers richtte hij in januari de stichting 'Streetwise' op.

... Lees meer