Parkstad Limburg

Parkstad Limburg beschikt over een fijnmazige retailstructuur met Heerlen als centraal geleden koopstad, omliggende 'satellietcentra' met een uitgebreid winkelaanbod en een aantal kleinere winkelconcentraties. Streetwise werkt binnen de Retailstructuurvisie Parkstad Limburg aan de duurzame economische structuurversterking en profilering van deze winkelgebieden.

In samenwerking met gemeente, ondernemers en vastgoedpartijen worden de onderliggende problemen van winkelleegstand aangepakt zodat het toekomstperspectief van startende en gevestigde ondernemers aanzienlijk verbetert. Zowel starters als ondernemers op perifere winkellocaties worden begeleid om zich structureel te vestigen in de kernwinkelgebieden. Deze kwaliteitsimpuls in de voorzieningenstructuur zorgt voor een diverser en aantrekkelijker aanbod van retail en horeca.

Stadsregio Parkstad Limburg vertegenwoordigt de regionale samenwerking tussen de acht gemeenten van Parkstad Limburg, te weten: Heerlen, Kerkrade, Brunssum, Landgraaf, Nuth, Onderbanken, Simpelveld en Voerendaal.

Overtuigende cijfers voor Streetwise aanpak in Parkstad

Parkstad wordt met de Streetwise aanpak een echte ondernemersregio. Er komen nieuwe concepten bij die de kwaliteit van winkelgebieden versterken, leegstaande panden worden structureel ingevuld en er is een betere concentratie van het winkelaanbod. Uit de meest recente resultaten blijkt dat de begeleiding van Streetwise in 2017 goed was voor 28 nieuwe ondernemers in Parkstad, die zo´n 1,7 miljoen euro investeerden in zo´n 5.000 zorgvuldig ingevulde vierkante meters winkelruimte.

... Lees meer

Feestelijk startsein Bóches Bei-ee tijdens Zommertref

Bocholtz heeft een nieuwe ondernemersvereniging: Bóches Bei-ee. Tijdens de jaarlijkse Zommertref gaf burgemeester Richard de Boer de aftrap voor de nieuwe vereniging. Hij sprak van een momentum, een omslag in de ontwikkeling van Bocholtz.

... Lees meer

'Wij laten mensen het retailgebied door een andere bril zien'

Winkelleegstand komt in vele binnensteden voor, zo ook in de Parkstadregio in Limburg. Stichting Streetwise probeert daar al een aantal jaar verandering in te brengen. Succesvol. Welke lessen hebben zij voor de sector?
Foto: Pascal Moors/Nose for Photography

... Lees meer

Opening Fresco Pasta Bar

In november 2015 kwamen ondernemers Alex en Asnath voor het eerst bij ons op gesprek. Na een voortraject waarin we meerdere locaties hebben overwogen, de financiering en huurvoorwaarden rond kwamen met medewerking van de pandeigenaar, de horecavergunning werd verleend en hard gewerkt werd aan de verbouwing, opent vandaag Fresco Pasta Bar aan Pancratiusstraat 6 in Heerlen.

Grootste La Cubanita van Nederland straks in Parkstad

De nieuwste en tot nu toe grootste vestiging van het bekende tapasconcept ligt straks in Zuid-Limburg. Het gaat om een pand van 860 vierkante meter in het centrum van Heerlen.

... Lees meer

Brunssum Nu Stadsjournaal

In de vierde aflevering van Brunssum Nu onder andere aandacht voor de aanpak van het kernwinkelgebied van Brunssum. Aan het woord zijn wethouder Carolus de Rijck, Sjaak Vinken van Stichting Streetwise en diverse centrumondernemers.

... Lees meer