Sittard-Geleen

Gemeente Sittard-Geleen heeft met 'Zitterd Revisited' en de integrale centrumaanpak de hoofdlijnen uitgezet voor de revitalisering van de binnenstad van Sittard. Streetwise geeft uitvoering aan een aantal concrete doelstellingen in het kader van de compactisering.

Door het creëren van meer dynamiek en een gunstig ondernemersklimaat wint de binnenstad aan aantrekkingskracht voor zowel startende als gevestigde ondernemers van binnen en buiten de regio. De structurele aanpak van winkelleegstand is gericht op het toevoegen van duurzame, kwalitatieve winkelconcepten die aansluiten bij het profiel van Sittard als historische 'Altstadt'.

'Wij laten mensen het retailgebied door een andere bril zien'

Winkelleegstand komt in vele binnensteden voor, zo ook in de Parkstadregio in Limburg. Stichting Streetwise probeert daar al een aantal jaar verandering in te brengen. Succesvol. Welke lessen hebben zij voor de sector?
Foto: Pascal Moors/Nose for Photography

... Lees meer

Weer leven in het hart van Sittard

Leegstand: bron van ergernis en zorg in stad en dorp. Na de crisis is lijdzaam toegekeken hoe het leven uit Sittard en Geleen leek te trekken. Maar de ommekeer lijkt op komst. "We hebben weer ondernemers."
Foto's: Johannes Timmermans.

... Lees meer

Streetwise haalde 9 nieuwe ondernemers naar centrum van Sittard

In een tijd dat de ene na de andere landelijke winkelketen omvalt dan wel op kiepen staat gloort er hoop aan het winkeliersfront.

... Lees meer

Aandeel in elkaar

Samen ondernemen: lokale professionals slaan de handen ineen om starters en nieuwe winkelconcepten te helpen hun droom te realiseren in Sittard.

... Lees meer

Acht nieuwe ondernemers in hartje Sittard

"Vind minstens vijf ondernemers voor leegstaande winkelpanden in hartje Sittard." Zo luidde de opdracht van de gemeente aan de Stichting Streetwise een jaar geleden. Het werden er uiteindelijk acht en er zit nog meer in de pijplijn. "Winkelen in Sittard wordt steeds leuker."

... Lees meer

'Voor dit soort zaakjes komen mensen naar de stad'

'Snel minder lege winkelpanden', zo luidde de kop boven een artikel in de Stadskrant van afgelopen najaar. Met het omvallen van grote winkelketens geen gemakkelijke opgave.

... Lees meer